Gugalnica za kakovostno igro naših najmlajših

Gugalnica 

Gugalnica za kakovostno igro naših najmlajših

Se še spomnite, kako ste v rosnih letih uživali na gugalnici v parku? Prav tako danes uživajo tudi naši otroci – zakaj jim torej ne bi omogočili varne ter zabavne igre, ki hkrati poskrbi tudi za športno aktivnost? V podjetju Kreal skrbimo za opremljanje neizkoriščenih zunanjih javnih površin, zato imamo ogromno različnih idej. Seveda bomo z veseljem opremili tudi zasebne površine.  Med drugim lahko površino opremimo tudi z gugalnico ter ostalimi igrali za naše najmlajše, hkrati pa na primerno razdaljo namestimo tudi klopce, kjer se bodo lahko družili starši. Tako združujemo prijetno s koristnim ter skrbimo za kakovostno izrabo prostega časa.

gugalnica

Kakšna naj bo izbrana gugalnica?

Na tržišču najdemo najrazličnejše modele gugalnic, med katerimi lahko izbiramo, kadar se odločamo za nakup. Na izbiro imamo različne materiale, velikosti, barve ter cenovne razrede. Vsekakor je najprej potrebno premisliti, kaj sploh potrebujemo. Če boste gugalnico namestili na domače dvorišče, kjer se bo igral vaš otrok, boste verjetno imeli nekoliko drugačne zahteve, kot pri namestitvi gugalnice v javni prostor, kot je npr. park.

Gugalnice so dandanes dobavljive tudi v kombinaciji z drugimi igrali, kot so tobogani ter otroške hiške na višini. Zato je izbira resnično težka. Priporočamo vam, da najprej pripravite okvirni načrt, kjer bodo igrala stala. Površina naj bo kompaktna ter ravna in pregledna. Otroci naj se vedno igrajo pod nadzorom staršev, saj je le tako varnost zagotovljena. Preglejte možnosti, med katerimi lahko izbirate ter določite okvirno ceno, ki ste jo pripravljeni investirati. Ne nazadnje ne pozabite na namestitev ter vzdrževanje. Izberite kakovostni model, ki ne potrebuje vzdrževanja.

Dvojna gugalnica iz Kreala za ustvarjanje nepozabnih spominov

Zunanje pohištvo ter igrala, s katerimi v našem podjetju skrbimo za opremo površin, so vrhunske kakovosti. Vsi izdelki so izdelani iz odpornih, trdnih, trajnih ter vzdržljivih materialov, okrepljeni z odličnimi mehanizmi, ki omogočajo dolgo življenjsko dobo. Gugalnica je izdelana iz aluminija, zato je nerjavna, trdna ter odporna na vse vremenske in temperaturne spremembe. Aluminij je namreč izjemno kakovostna in lahka kovina, ki ne rjavi ali propada. Tako je poskrbljeno za popolno varnost igre. Sedišča gugalnice so izdelana iz PVC, polietilena ali lesa – na voljo imate sibirski les ali les macesna, hrasta ali akacije. Dvojna gugalnica je, kot že ime samo pove, opremljena z dvema gugalnima mestoma, s čimer je druženje med otroci zagotovljeno. Vzdrževanja ne potrebuje, zato je odlična za namestitev na javne površine in parke, kjer se vsak dan izmenja veliko otrok.

Podajte se v naravo ter razveselite svoje najmlajše

Prav vsaka družina z manjšimi, pa tudi nekoliko večjimi otroci, se razveseli, kadar v parku zagleda gugalnico ter igrala za otroke. Še posebej pomembna je kakovostna izraba javnih prostorov na večjih urbaniziranih prostorih, kjer drugega prostora za namestitev igral praktično ni. Tja se lahko zatečejo družine, ki živijo v stanovanjih, pa tudi turisti ter obiskovalci. Igrala so vedno dobra naložba, saj privabijo veliko gostov, še posebej tiste z majhnimi otroki.

Ali ste vedeli?

·         Gugalnica skrbi za krepitev otrokovih trebušnih mišic, tako pa pomaga pri razvoju ravnotežja.

·         Zibanje stimulira cerebralni korteks – del možganov, ki nam pomaga pri koncentraciji.

·         Gugalnica oz. njeno zibanje prav tako pomaga pri senzorni integraciji, ki predstavlja način, na katerega možgani organizirajo in razlagajo informacije. Senzorna integracija predstavlja osnovo za kasnejše, bolj kompleksno učenje ter razvoj.

·         Gugalnica v parku spodbuja socialno interakcijo ter razvoj socialnih stikov in prijateljstev. Na ta način se tudi v rani mladosti razvijata socialna ter čustvena inteligenca, ki imata v nadaljnjem življenju velik vpliv na posameznikovo vedenje.

·         Guganje krepi prostorsko zavedanje in predstavo. Pomaga pri krepitvi motoričnih sposobnosti, saj krepi mišice nog in rok, hkrati pa pomaga pri pridobivanju motorike v prstih in dlaneh. Krepi otrokovo koordinacijo ter telesno dinamiko.

·         Ne nazadnje gugalnica nudi sprostitev skozi igro. Občutek zibanja je pomirjujoč.

Vaš prostor lahko opremimo z različnimi igrali

Čeprav je gugalnica običajno najbolj priljubljena, se otroci zabavajo tudi na drugih igralih. Vsako izmed njih krepi drugačne sposobnosti, vsem pa je skupen razvoj motorike, moči, koordinacije ter socialnih veščin. Otroci v parku se morajo namreč med seboj dogovoriti, kdaj bo kdo na vrsti, tako pa se pripravljajo tudi na nadaljnje življenje, v katerem so komunikacijske veščine ter sposobnost prilagoditve na okolje in ljudi ključnega pomena.

V vaš prostor lahko tako umestimo tudi igralo na višini s plezalno mrežo, po kateri otroci priplezajo do spusta po toboganu. Naprava za ravnotežje ter most z valovanjem bosta zabavala tudi vse odrasle, ki se bodo preizkusili v igri ravnotežja. Za zabavo cele družine bo poskrbel tudi poligon za premagovanje ovir, kjer lahko člani družine med seboj tudi tekmujejo. 

Kreal