Vizija uporabnosti za novo tisočletje

SPOZNAJTE POSEBNE LASTNOSTI ALUMINIJA:

  1. Aluminij je stabilen v stiku z morsko vodo in z veliko kemikalijami, prav tako tudi ne rjavi. Lahko ga lakiramo in eloksiramo. Pri naših izdelkih uporabljamo ravno to tehnologijo in ta vas bo tudi popeljala v novo tisočletje.
  2. Aluminij je eden najbolj naravi prijaznih materialov in je v tem smislu popoln. Ima dolgo življenjsko dobo in ne potrebuje vzdrževanja.
  3. Aluminij je odporen na vremenske vplive v vseh letnih časih, kar ga postavlja v ospredje uporabnosti.
  4. Aluminij smo prevzeli iz narave in ga prilagodili za medgeneracijsko uporabo v naravi in okolju, namenjenem ustvarjanju ali prostemu času.
  5. Aluminij je mogoče 100-odstotno reciklirati, kakovost materiala pa se pri tem ne izgubi.
  6. Aluminij je zaradi majhne teže in izredne vzdržljivosti najprimernejši za uporabo na področju visoke tehnologije (izdelava letal, avtomobilska industrija, gradbeništvo, pohištvena panoga).

 

Al
Aluminij je najpogostejša kovina v Zemljini skorji, saj predstavlja kar 8 odstotkov njene teže. Za kisikom in silicijem je tretji najpogostejši element.

 

 


OD MINUSA DO PLUSA
Če je aluminij pravilno zaščiten, ga na prostem lahko uporabljamo do temperature +80 °C in do –37 °C, pri tem pa ohranja vse svoje lastnosti oziroma prednosti. Zaradi tega znanstvenega in raziskovalnega statusa ga imenujejo material visoke tehnologije, ki je prijazen ljudem.

 

 

 

Kreal